Barátságos környezet, családias hangulat
vár minden érdeklődőt.
FőoldalEsküvő és RendezvényszervezésUtazási Iroda
  Üdvözöljük   Magunkról   Utazási ajánlataink   Lastminute utak   Ajánlatkérés   Elérhetőségek   Partnerek

Online biztosításkötés
» Körutazások
» Magyarországi szállások
» TENGERI HORGÁSZTÚRÁK
» ÉSZAK-CIPRUS - A Földközi-tenger különlegessége
» Egzotikus utak
» Mediterrán üdülések
» Szálláshelyek a Világ körül
» NYELVTANULÁS LUXUSKÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT
» Városlátogatások
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT


Részletek »
Észak-Ciprus »
TENGERI HORGÁSZTÚRÁK »
Ha az elsők között szeretne tájékozódni legfrissebb ajánlatainkról.

  • Írja be nevét, email címét, és kattintson a Küldés gombra.
  • Ha le szeretne íratkozni, válassza a leíratkozás opciót.
Név: 
E-mail: 
felíratkozás
leíratkozás 

 
Ajánlataink > Körutazások » Európa » Spanyolország » Portugália és Észak-Spanyolország /Az óceán mentén »
Portugália és Észak-Spanyolország - Az óceán mentén kategóriába.

Program:

1. nap: Szeged (Pécs és Debrecen) - Budapest - Sopron - Ausztria (845 km)
Reggeli indulás után folyamatos utazás. Érintjük az Alpok vonulatait, látjuk a meredek hegyoldalakat, a zöldellő dombokat. Szállás Innsbrucknál.

2. nap: Ausztria - Vaduz - Genf - Franciaország (795 km)
Folytatjuk utunkat Ausztrián keresztül. Liechtenstein fővárosába, Vaduzba érve séta a városközpontban. Láthatjuk a Nagyhercegi Palotát a hegyoldalon és az egyre modernebb belvárost. Folytatjuk utunkat Svájcba. Zürich és Bern mellett elhaladva érkezünk a nyugat-svájci területére. Útközben csodás rálátásunk lesz a Genfi-tóra is. Délután Genfben, Svájc egyik leggazdagabb városában városnézés Hangulatos tópart luxus szállodákkal, Kalvin által híresé vált templom, hangulatos belváros. Továbbutazás, tranzitszállás Franciaországban.

3. nap: Lyon - D-Ny Franciaország - Spanyolország (770 km)
Utazás Franciaországon keresztül. Eleinte a Rhone völgyében haladunk D-i irányba. A mediterrán szakasznál Ny felé fordulunk. A repülővel utazók ezen a napon Toulouse-nál csatlakoznak a csoporthoz. Várhatóan a buszos csoportra forgalom függvényében, várakozni kell. Este érkezés spanyolországi szálláshelyünkre, ahol vacsora.

4. nap: San Sebastian - Santander - Oviedo (380 km)
Az egyik legszebb fekvésű spanyol városban, San Sebastianban városnézés: városháza, a híres kagyló alakú tengeröbölpart. Az óvárosi részen egymást érik a templomok és a több száz éves épületek. Folytatjuk utunkat a másik szép tengerparti városba, Santanderbe. Városnézés: katedrális, városháza, kikötő... Este érkezünk Oviedoba, ennek belvárosában a II. Alfonz téren és környékén sétálunk. Szállás.

5. nap: Oviedo - Santiago de Compostela - Braga - Porto (575 km)
Utunk egyik fő látványosságához érkezünk el Santiago de Compostela-ba, ahol városnézés. Szent Jakab sírhelye köré épült a város, és már a XII. sz-ban zarándokutak indultak a sírhoz. Mai napig a híres Camino zarándokút célállomása. Sétálunk a városban: katedrális, érseki palota, Katolikus Királyok Kórháza... Az út során megállapíthatjuk, hogy Észak-Spanyolország legalább annyi műremekkel rendelkezik, mint Andalúzia. Galiciát elhagyva érkezünk Portugáliába. Braga hangulatos óvárosa, a katedrális környéke több évszázad emlékeit hordozza. Este vacsora, szállás Portoban.

6. nap: Porto
Ezen a napon nem használjuk buszunkat, mert egész napos városnézés a borairól, különleges hídjairól és szép épületeiről ismert Porto városában. Portugália 2. legnagyobb városa méltán rivalizál Lisszabonnal. Csodás belvárosa mellett lesz időnk, hogy a híres portóit is megkóstoljuk, sőt vásárolni is lehet majd. A nap során közlekedés tömegközlekedési eszközökkel és gyalog. Szállás, mint előző nap.

7. nap: Coimbra - Nazare - Batalha - Fatima (200 km)
Utazás Coimbrába, az egyetemi városban, ahol városnézést tartunk. Az óvárosban szép azulejokat is láthatunk. Az egyetem a város feletti dombra épült, ahonnan szép rálátás lesz a környékre... Sétánk után utazunk Nazare városába, ahol az Atlanti-óceán habos hullámai tárulkoznak elénk. Délután a csodálatos katedrálisáról híres Batalha következik. A gótikus katedrális látványa lenyűgöző! Ezt követően a híres zarándokhelyet, Fatimat keressük fel, ahol a legenda szerint Szűz Mária többször is megjelent. Szállás.

8. nap: Lisszabon
Egész napos városnézés Lisszabonban. Nézelődésünket a főváros Ny-i részén kezdjük, ahonnan a felfedező hajók százai indultak útnak. A környék műemlékei is ezekre utalnak: Belém torony, Felfedezők Emlékműve és a Szt. Jeromos-kolostor. A Tejo folyó mentén haladva érkezünk a központba. Útközben látjuk a hatalmas Krisztus-szobrot is. A belváros főtere a Praca do Comercio, sétálunk az Alfama hangulatos sikátoraiban, a híres katedrális, a Sé, több évszázad művészeti emlékeit tükrözi. Ezt követően a Szent György- várból szép rálátás lesz a városra és a folyóra. A csoport ellátogat a '98-as világkiállítás területén lévő Oceaniumhoz is. Rövid szabadprogram is lesz.

9. nap: Lisszabon - Salamanca - Valladolid (620 km)
A fővárost és Portugáliát elhagyva, ismét Spanyolországba megyünk. Útközben láthatjuk, hogy a folyók völgyének kivételével milyen nehezen művelhető a vidék. Salamanca az egyik legrégibb kulturális központ. Városnézés: Ősi egyetem, szép katedrális, a híres Kagylós ház, Plaza Mayor, különleges épületek. Továbbutazás, szállás vacsora Valladolidnál.

10. nap: Valladolid - Burgos - Lourdes (570 km)
Délelőtt Burgost keressük fel, A régi Szent Jakab út egyik fontos zarándok központja volt már a középkorban is. A különleges fekvésű belváros mellett a lenyűgöző gótikus katedrálist is megtekintjük. Sokan csak a katedrális megtekintéséért utaznak több ezer km-t. Továbbutazva, este a híres szent helyen, Lourdes-ban sétálunk. Komoly hatással van az emberekre a szenthely. Szállás Lordesnél.

11. nap: Lourdes - Olaszország (920 km)
A nap során keresztülutazunk Franciaországon. A repülős utasok Toulouseból menetrendszerinti járattal, átszállással hazautaznak. A többieknek tranzitszállás Olaszországban.

12. nap: Olaszország - Ausztria - Magyarország (1170 km)
Kora reggeli indulással, folyamatos utazás hazafelé. Sopronnál határátlépés. Hazaérkezés a késő esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Az ár az utasbiztosítást és a belépőjegyeket nem tartalmazza! Min. létszám: 30 fő.


Az időpontokról és az árakról érdeklődjön irodánkban!

   

 

     


Vissza

 Esküvő és rendezvény:    Helyszínek    Rendezvény kellékek    Autók  
 Utazás:    Görögország    Törökország    Egyiptom    Tunézia    Olaszország    Belföld  
by xGraFiX