Barátságos környezet, családias hangulat
vár minden érdeklődőt.
FőoldalEsküvő és RendezvényszervezésUtazási Iroda
  Üdvözöljük   Magunkról   Utazási ajánlataink   Lastminute utak   Ajánlatkérés   Elérhetőségek   Partnerek

Online biztosításkötés
» Körutazások
» Magyarországi szállások
» TENGERI HORGÁSZTÚRÁK
» ÉSZAK-CIPRUS - A Földközi-tenger különlegessége
» Egzotikus utak
» Mediterrán üdülések
» Szálláshelyek a Világ körül
» NYELVTANULÁS LUXUSKÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT
» Városlátogatások
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT


Részletek »
Észak-Ciprus »
TENGERI HORGÁSZTÚRÁK »
Ha az elsők között szeretne tájékozódni legfrissebb ajánlatainkról.

  • Írja be nevét, email címét, és kattintson a Küldés gombra.
  • Ha le szeretne íratkozni, válassza a leíratkozás opciót.
Név: 
E-mail: 
felíratkozás
leíratkozás 

 
Ajánlataink > Egzotikus utak » Afrika » Kenya » Kombinált programok »
Big five szafari - Kenya + Tanzánia + üdülés

1. nap: Indulás Budapestről a Travel Service chartergépével az esti órákban. Utazás Budapest - Mombasa útvonalon közvetlen charterjárattal (technikai leszállással).  

2.nap:  Érkezés Mombasába délelőtti órákban, majd indulás a Tsavo Nemzeti Parkba (kb.1,5-2 óra). Megérkezés után ebéd, majd pihenés.  Délutáni szafari. Vacsora és szállás a Kilaguni Serena Safari Lodgeban. 

Tsavo East-West Nemzeti Park: Tsavo East - Nairobitól 334 km-re dél-keletre található, 11.742 km²-nyi alapterületen. Tsavo West - Nairobitól 235 km-re dél-keletre található, 9.065 km²-nyi alapterületen.  A két Tsavo együtt Kenya legnagyobb nemzeti parkja, félúton található Nairobi és Mombasa között. Területe nagyobb, mint Wales és Jamaica. A két nemzeti parkot 2 állandó folyó osztja fel, a Tsavo- és az Athi-folyó. A Tsavo West a legfejlettebb része a parknak. A legcsodálatosabb természeti látnivaló a Chyulu hegy által táplált Mzima forrás (naponta 20 millió liter kristálytiszta víz) és a Ngulia lejtő. A Yatta fennsík a világ egyik leghosszabb lávafolyásáról ismert. További látványosság az Athi-folyó által létrehozott Lugard vízesés. Enyhén bozótos, nyugati oldalán hegyekkel határolt terület. A park igen gazdag antilopokban, zebrákban és elefántban, de szép számmal megtalálható itt pávián, zsiráf, sas és keselyű. Kis szerencsével oroszlánokat is megfigyelhetünk néhány méter távolságból.  

3. nap: Reggeli után indulás az Amboseli Nemzeti Parkba. Megérkezés után ebéd, majd vadles. Fakultatív program lehetőség: Maszáj falu megtekintése (3000 Ft/fő ). Vacsora és szállás Ol Tukai Lodgeban.  

Amboseli Nemzeti Park : Nairobitól 240 km-re dél-keletre található, 392 km²-nyi területet foglal magába. A park teljesen sík füves terület, közvetlenül a tanzán határon, a Kilimanjaro (5.895 m) lábánál található. Több mint 50 fajta emlős otthonául szolgál. Igen gazdag patásokban, rengeteg elefánt él itt, de természetesen zsiráffal, oroszlánnal, gepárddal és egyéb macskafélékkel, valamint sakállal, hiénával, marabuval, keserűvel, orrszarvúval, gnúval, páviánnal is találkozhatunk. Van itt egy időszakos tó, ahol időnként (a hóolvadás és az esőzések miatt) flamingókat és több mint 400 madárfajt láthatunk.  

4. nap: Reggeli után indulás a Kilimanjaro lábánál fekvő Namanga határátkelőhöz, ahol átlépünk a Tanzán oldalra (viÍzum 50 USD/fő)  és továbbutazunk Arushába. Ebéd a városban, majd továbbindulás a Lake Manyara Nemzeti Parkba. Délutáni vadles. Vacsora és szállás a Lake Manyara Serena Lodgeban. 

Lake  Manyara  Nemzeti  Park:  Arusha-tól 130 km-re található. Tanzánia 28%-a védett terület, de legfőképpen a nemzeti parkok és rezervátumok. 1960-ban hozták létre az elefántok védelmére, ugyanis heves orrvadászat folyt, mely megtizedelte a nyájat. A park a Manyara-tó partja és a Kelet-afrikai Rift-völgy meredek fala között található. Rift Valley hasadék a világ legnagyobb vulkanikus hegye (magába foglalja a Mt. Meru-t és a Ngorongoro-t.). Ez az egyetlen park a térségben, amely egész évben zöld. Olyan mintha egy trópusi esőerdő lenne hihetetlen dús növényzettel. A Rift-völgy meredek faláról könnyen megfigyelhető a park összes élővilága. Az esernyőfák a tóparthoz közel kényelmes pihenőhelyet biztosít a fára mászó oroszlánnak. Az akácok és a lejtőn lévő erdőségek árnyékul és eleségül szolgálnak az elefántnak, de megtalálhatók még zebrák, zsiráfok, impalák, hiénák is.  A füves tópart a nagyszámú bivalycsordáknak, flamingóknak, pelikánnak, gólyának és vízilovaknak ad otthont.  

5. nap: Reggeli után indulás a Ngorongoro Kráterhez. Megérkezés után vadles, piknik ebéd a vízilovak mellett.  Délutáni visszaindulás Arusha-ba, szállás és vacsora a Mountain Village Lodge-ban.

Ngorongoro Kráter és Védett terület:  A világhíres vadrezervátumot a világ nyolcadik csodájaként emlegetik. Ngorongoro egy hatalmas vulkán volt, mely több millió évvel ezelőtt összedőlt és egy 18 km széles krátert hagyott maga után. A világ legnagyobb érintetlen krátere ( a kráter 610 m mély). A Ngorongoro kráter és a körülötte lévő terület hatalmas számú vadállatnak szolgál otthonául, lélegzetelállító tájjal a háttérben. Vulkánok, hegyek, síkságok, tavak, erdők, és régészeti helyek teszik változatossá ezt a pompás tájat. A kráter ahol a legtöbb lodge található, magassága miatt a perem körüli hőmérséklet elég hűvös főleg esténként. Az erdő növényekben gazdag, buja, tele van kúszónövényekkel, rikoltozó majmokkal, melyet a hajnali köd még elrejt előlünk. Itt találhatók a világon a legsűrűbben az állatok (több mint 25. 000 nagytestű emlősállat). A kráter a védett fekete orrszarvúk otthonául szolgál. A Lake Magadi a kráter legalacsonyabb pontján található, flamingók ezreinek és számos egyéb madárfajnak ad otthont.  

6. nap: Reggeli után indulás az Arusha Nemzeti Parkba. Megérkezés után vadles, majd ebéd. 

Arusha Nemzeti Park: Arusha-tól 32 km-re található. A nemzeti park a Kilimanjaro és a Meru hegyek között fekszik, kiemelkedő természeti szépségekkel. Az élővilág széles körben megtalálható, emellett kráter tavak, hegyi erdők és a látványos Meru-hegy gazdagítja a nemzeti parkot. Azon kevesek egyike a tanzániai parkok közül, ahol engedélyezik a gyalogos szafarit, ugyanis a park területe nem túl nagy és kevés ragadozó található itt. Hatalmas madár populációnak, síksági vadállatoknak, kafferbivalyoknak, zsiráfoknak, fekete és fehér majmoknak ad otthont.    Kora délután transzfer a Kilimanjaro repülőterére, repülés Mombasába. Transzfer A Kaskazi Beach ****Hotelbe.  

7.-8. nap: Nyaralás és pihenés a Kaskazi Beach **** szállodában, all inclusive ellátással.  

9. nap:  Délelőtt transzfer a repülőtérre, indulás haza Mombasán keresztül (technikai leszállással). Érkezés Budapestre a késő esti órákban.  

+1 hét hosszabbítás lehetséges Kenyai vagy Zanzibári  tengerparti szállodában

A szafarik alatt az esetleges gépkocsi meghibásodás miatt kieső időért felelősséget vállalni nem tudunk! A belső repülőjárattal tőrténő szafari programoknál a repülő késése, menetrendjének  megváltozása miatt felelősséget nem vállalunk!


Az időpontokról és árakról érdeklődjön irodánkban!


Vissza

 Esküvő és rendezvény:    Helyszínek    Rendezvény kellékek    Autók  
 Utazás:    Görögország    Törökország    Egyiptom    Tunézia    Olaszország    Belföld  
by xGraFiX