Barátságos környezet, családias hangulat
vár minden érdeklődőt.
FőoldalEsküvő és RendezvényszervezésUtazási Iroda
  Üdvözöljük   Magunkról   Utazási ajánlataink   Lastminute utak   Ajánlatkérés   Elérhetőségek   Partnerek

Online biztosításkötés
» Körutazások
» Magyarországi szállások
» TENGERI HORGÁSZTÚRÁK
» ÉSZAK-CIPRUS - A Földközi-tenger különlegessége
» Egzotikus utak
» Mediterrán üdülések
» Szálláshelyek a Világ körül
» NYELVTANULÁS LUXUSKÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT
» Városlátogatások
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT


Részletek »
Észak-Ciprus »
TENGERI HORGÁSZTÚRÁK »
Ha az elsők között szeretne tájékozódni legfrissebb ajánlatainkról.

  • Írja be nevét, email címét, és kattintson a Küldés gombra.
  • Ha le szeretne íratkozni, válassza a leíratkozás opciót.
Név: 
E-mail: 
felíratkozás
leíratkozás 

 
Ajánlataink > Egzotikus utak » Afrika » Egyiptom » Városok és látnivalók »
Egyiptom - Asszuán

 A sziget Asszuán egyik legősibb lakott települései közé tartozik, illetve ez volt az istentiszteletek egyik fő központja a fáraók korában. Asszuántól délre fekszik a Nasszer tó, egy hatalmas víztározó, a világ legnagyobb mesterséges tava, melyet 1960 és 1971 között hoztak létre. A munkálatok miatt sok környékbeli templom került veszélybe, melyeket az UNESCO segítségével áttelepítettek. Ezek közül a legjelentősebbek a Philae-i, a Kalabsha, valamint az Abu Simbel-i templom. A város látnivalói közé tartozik még a Befejezetlen Obeliszk, a Núbiai múzeum, és a Botanikus Kert, amit Lord Kitshener szigetnek is neveznek.

Látnivalók
A gátak
Asszuán területén már a fáraók idejében is létezett gát. Az ivóvíz megőrzése mindig is fontos volt. Később William Wilcox angol mérnök segítségével 1898őtól elkezdték felépíteni a régi gátat, ami asszuáni gránitból készült. A hivatalos megnyitóra 1902-ben került sor. Később a gátat megmagasították, de ez még mindig nem volt elég. 1960-1971 között építették fel a nagy gátat, ezt a hatalmas víztározót, mely kihívás volt a természet ellen. Ennek a 3,6 km hosszú, 111 m magas hatalmas építménynek a talapzata 980 m, a koronája pedig 40 m széles. A gátat a modern építészeti tudomány mestermővének tartják.
Befejezetlen Obeliszk
Maga a gránit létezése volt a legfontosabb a fáraók számára Asszuán területén, mivel ez biztosította számukra az alapanyagot a templomaikhoz és obeliszkjeikhez. A lenyőgöző mérető és súlyú Befejezetlen Obeliszk (közel 1168 tonna és 42 m magas) a leglátványosabb a gránitbányában, mely a 18. dinasztia ideje óta maradt itt.
Szigetek
Ezen az elbővölő túra során a látogatók kis vitorlás hajóval (felukkával) haladnak a Nílus kis gránitszigetei körül - az Elephantine - és a Kitchener sziget körül, mely Botanikus Kert néven is ismert. A Níluson hajózva távolról megpillantjuk a domb tetején lévő Aga Khán mauzóleumot és a nemesek sírját a folyó nyugati oldalán.


Vissza

 Esküvő és rendezvény:    Helyszínek    Rendezvény kellékek    Autók  
 Utazás:    Görögország    Törökország    Egyiptom    Tunézia    Olaszország    Belföld  
by xGraFiX