Barátságos környezet, családias hangulat
vár minden érdeklődőt.
FőoldalEsküvő és RendezvényszervezésUtazási Iroda
  Üdvözöljük   Magunkról   Utazási ajánlataink   Lastminute utak   Ajánlatkérés   Elérhetőségek   Partnerek

Online biztosításkötés
» Körutazások
» Magyarországi szállások
» TENGERI HORGÁSZTÚRÁK
» ÉSZAK-CIPRUS - A Földközi-tenger különlegessége
» Egzotikus utak
» Mediterrán üdülések
» Szálláshelyek a Világ körül
» NYELVTANULÁS LUXUSKÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT
» Városlátogatások
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT


Részletek »
Észak-Ciprus »
TENGERI HORGÁSZTÚRÁK »
Ha az elsők között szeretne tájékozódni legfrissebb ajánlatainkról.

  • Írja be nevét, email címét, és kattintson a Küldés gombra.
  • Ha le szeretne íratkozni, válassza a leíratkozás opciót.
Név: 
E-mail: 
felíratkozás
leíratkozás 

 
Ajánlataink > Egzotikus utak » Dél Amerika és Karib térség » Costa Rica » Kombinált programok »
Panama,Panama City - Panama-Costa Rica(BUD)

1. nap: Repülés Panama Citybe. Vacsora a gépen.

2. nap: Érkezés. Városnézés a Világörökséghez tartozó városban: "Panama Viejo"- a kalóz Henry Morgen városa, "Casco Antiguo" - a gyarmatvárost 1673-ban alapították a spanyolok.  Délután látogatás a 77km hosszú Panama-csatornához, mely megépítésének ötletét már 1529-ben V. Károly spanyol király is felvetette. Ebben a korban azonban a technikai fejlettség még nem állt olyan szinten. 1880. január 1.-én kezdték meg a csatorna megépítését és 1914-re sikerült befejezni. Minden egyes hajó átkeléséhez a csatornán kb. 52 millió gallon (azaz 198 millió liter) víz szükséges, amit a Chagres folyó édes vizéből nyernek. Szállás és vacsora
.
3. nap: Reggeli és kirándulás a Panama csatorna nyugati oldalán található Chagres Nemzeti Parkba. A 129 000 hektárnyi területen fekvő parkot a folyó mentén található trópusi esőerdők és a Chagres folyó megóvása érdekében alapították. Továbbá Panama, Colon és La Chorrera városait is ez a folyó látja el ivóvízzel.  Egyszerű indián "piragua"-val csónakázunk be az esőerdőbe, a Chagres folyón. Majd helyi indián vezetőnk vezet át bennünket a dzsungelen a Chocoe - Embera indián faluig. Itt megismerkedhetünk a bennszülöttek kultúrájával: táncok, rituálék, étkezési szokások, stb. Délután visszatérés Panama Citybe. Szállás és vacsora.

4. nap: Reggeli. Rövid repülés a San Blas szigetvilágba. A több száz szigetből álló trópusi paradicsom a független, saját törvényeik szerint élő Kuna indiánok földje. Motorizált kenukkal utazunk egyszerű, de varázslatos szálláshelyünkhöz. Meglátogatjuk a Kuna indiánok egyik faluját és megismerkedünk szokásaikkal. A Kuna indiánok a mai napig is matriarchális társadalomban élnek, így a nők nagyon fontos szerepet játszanak.
Délután fürdés a szigeten. Szállás és vacsora.

5. nap: Reggeli, szabad program: fürdés, snorkelling, függőágy, stb. Szállás és vacsora.

6. nap: Reggeli után visszarepülés Panama Citybe. Délután: újabb világörökség kirándulás következik, ezúttal Portobeloba. A várost 1597-ben alapították. A XVII. században spanyol erőd és a spanyolok egyik legfontosabb kikötője volt. Itt hajózták be a Peruból érkező aranyat és ezüstöt, és innen küldték Spanyolországba. Az értékeket a kikötő vámházában tárolták a hajók indulásáig, mert csak itt volt biztonságban a folyamatos kalóztámadások miatt. 1668-ban Henry Morgan kapitány támadta meg a várost mintegy 450 fős csapatával. 1739. november 21.-én a kikötőt a brit Edward Vernon admirális támadta meg és foglalta el. Ma Potobelo a mintegy 5000 fős lakosával egy csendes, nyugodt kisváros.
Szállás és vacsora Panama Cityben.

7. nap: Reggeli és repülés a karibi Bocas del Toroba, Colon szigetére. Itt az afro-panamai kultúrával ismerkedhetünk. Délután szabad program, fürdés. Szállás és vacsora.

8. nap: Reggeli, szabad program: fürdés, snorkelling, pihenés. Vacsora.

9. nap: Reggeli és kirándulás a Bastimentos tengeri nemzeti parkba. Bastimentos szigetének nagy része a Park terültéhez tartozik. A nemzeti park a vörös nyílméreg-békák természetes élőhelye. ( A béka mérgéből készítették a mérgezett nyilakat, amelyek akár több embert is megölhettek! ) Szállás és vacsora.

10. nap: Reggeli, szabad program: fürdés, snorkelling, pihenés. Kirándulás a Delfinek öblébe. Vacsora.

11. nap: Reggeli és repülés Costa Rica fővárosába, San Joséba. Sokan összetévesztik a California-ban található tengerparti San José-val, azonban Costa Rica fővárosának nincs tengerpartja, sőt a hegyekben fekszik. ( 1253 m magasan) . Érkezés után utazás a festői szépségű Braulio Carillo Nemzeti Parkon át a Tortuguero Nemzeti Parkba. A
 lodge-ba kb. 3 órás csónakkirándulással jutunk be, s eközben megfigyelhetjük az esőerdő életét. Tavak és csatornák láncolata rejtőzik itt a dzsungel mélyén. Ez a zöld teknős legfontosabb élettere. Augusztustól novemberig láthatóak a legtöbben a mintegy 30. 000-es kolóniából. Szállás és vacsora a lodge-ban.

12. nap: Reggeli és csónakkirándulás a dzsungel kicsiny csatornáin. Délután újabb
csónakkirándulás a világ egyik természeti csodájában. Vacsora.

13. nap: Reggeli és kicsónakázunk a dzsungelből. Továbbutazunk a La Fortunahoz. Costa Rica rendkívül gazdag ország a természet csodáiban és így van ez a La Fortunában is. Itt található Costa Rica legismertebb vulkánja - az Arenal, ami Costa Rica egyetlen működő vulkánja. Hallható a vulkán morgása, és látható a füstfelhő a vulkáni csúcs felett. Utoljára 1968-ban tört ki. Láthatjuk a régi lávafolyókat is. Délután fürdés a Bosque termálvizes fürdőben. Szállás és vacsora.

14. nap:  Reggeli és ismerkedés a világ egyik legaktívabb, villámló vulkánjával, a festői
Arenal tóval. Ebéd. Vacsora egyénileg.

15. nap: Reggeli és egész napos kirándulás a Monteverde Nemzeti Parkba, az egzotikus quetzal "lakóhelyére", ahová lóháton érkezünk. Vadban igen gazdag esőerdő ez, ahol különleges és ritka állatok élnek, mint pl. a jaguár. A nemzeti park igen változatos - a világos erdőtől a sűrű dzsungelig minden megtalálható itt. Ismerkedés az esőerdő életével. Szállás és vacsora.

16. nap: Reggeli után fantasztikus többórás séta a 3 km hosszú különleges Selvatura sétaúton, a fák lombjai között, illetve felett! Hídról, hídra haladunk előre, 10 platformon át, a többszintes "égi" ösvényen. Szállás és vacsora.

17. nap: Reggeli. Visszatérés San Joseba. Délután városnézés. Este repülés haza. Vacsora a gépen.

18. nap: Hazaérkezés.


Az időpontokról és árakról érdeklődjön irodánkban!


Vissza

 Esküvő és rendezvény:    Helyszínek    Rendezvény kellékek    Autók  
 Utazás:    Görögország    Törökország    Egyiptom    Tunézia    Olaszország    Belföld  
by xGraFiX