Barátságos környezet, családias hangulat
vár minden érdeklődőt.
FőoldalEsküvő és RendezvényszervezésUtazási Iroda
  Üdvözöljük   Magunkról   Utazási ajánlataink   Lastminute utak   Ajánlatkérés   Elérhetőségek   Partnerek

Online biztosításkötés
» Körutazások
» Magyarországi szállások
» TENGERI HORGÁSZTÚRÁK
» ÉSZAK-CIPRUS - A Földközi-tenger különlegessége
» Egzotikus utak
» Mediterrán üdülések
» Szálláshelyek a Világ körül
» NYELVTANULÁS LUXUSKÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT
» Városlátogatások
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT


Részletek »
Észak-Ciprus »
TENGERI HORGÁSZTÚRÁK »
Ha az elsők között szeretne tájékozódni legfrissebb ajánlatainkról.

  • Írja be nevét, email címét, és kattintson a Küldés gombra.
  • Ha le szeretne íratkozni, válassza a leíratkozás opciót.
Név: 
E-mail: 
felíratkozás
leíratkozás 

 
Ajánlataink
 Ajánlataink > Mediterrán üdülések » Olaszország »
 hasznos információk
Észak-Olaszország

Fennséges magas hegyek és hűvös mély tavak. Ez a két természeti képződmény határozza meg ennek a vidéknek az arculatát. A Misurina-tó után az alpesi sportok egyik leghíresebb központja, Cortina d'Ampezzo következik. Ezt követően a csodálatos Pordói-hágón át érkezünk meg Bolzano-ba ebbe a soknemzetiségű érdekes városba, amelynek épületein elsősorban német építészeti hatás látszik. A Garda-tónál meglátogatjuk Sirmione városát a 20.000 négyzetméteres római fürdővel, a várral és az óvárossal. Milanó nevezetességei következnek, mindenek előtt a Dóm és a Scala. Majd a Lago di Maggiore partján járunk, megcsodáljuk az Isola bella palotáját, palotakert ritka egzotikus növényeit a hal alakú Isola del pesaturi-t, a halászok szigetét majd a Villa Taranto-t. Innen újabb olasz városok, következnek, Locarno és Lugano, bár most már Svájc területén járunk. Melidében megállunk az ország nevezetességeit kicsiben bemutató "Swiss Miniature"-ben, majd újra Olaszország következik, Como, és környéke. A dóm megtekintése után, utunk végén, a környék természeti szépségeiben, az alpesi növényekben, az Izolda-hágóben és a Julien-hágóban gyönyörködünk.

» ajánlatok megtekintése
Dél-Olaszország

Dél-Olaszország, vagy Mezzogiorno Olaszország déli régióinak csoportja, melyek nyelvészetileg, kulturálisan, történelmileg és gazdaságilag szorosan kötődnek egymáshoz. Ezek Basilicata, Campania, Calabria, Puglia, Abruzzo, Molise illetve Szicíliát és Szardíniát is idesorolják.
A Mezzogiorno
Olaszország tulajdonképpeni "csizmája": Abruzzo és Molise a csizma sarka, Calabria a lábujja, Puglia pedig a sarka. Az utóbbi kettőt a Tarantói-öböl választja el, mely a Jón-tenger része.
Keleti oldalát az
Adriai-tenger határolja, mely az Otrantói-szoroson keresztül kapcsolódik a Földközi-tengerhez. Az adriai part legnagyobb félszigete a Gargano-félsziget.
Nyugati oldalát a
Tirrén-tenger és ennek öblei határolják (Gaetai-öböl, Pozzuoli-öböl, Nápolyi-öböl, Salernói-öböl). Legnagyobb félszigete a Sorrentói-félsziget, melynek sziklás déli-oldalán húzódik a híres Amalfi-part.
Dél-Olaszország éghajtala tipikusan mediterrán jellegű, ezalól csak a magasabban fekvő vidékek képeznek kivételt. Keleti része szárazabb, mint a nyugati.
Legnagyobb városa és egyben történelmi fővárosa
Nápoly. Jelentős központjai még Bari

» ajánlatok megtekintése
Szardínia

Szardínia (olaszul Sardegna, szárdul Sardigna vagy Sardinna) szigete a Földközi-tenger második legnagyobb szigete (Szicília után). Olaszország, Spanyolország és Tunézia között, Korzika szigetétől pedig déli irányban fekszik.
Szardínia a Földközi-tenger nyugati medencéjében található. Kontinensünk egyik legérintetlenebb
területe, egyedülálló szépsége, gazdag, jellegzetes állatvilága a távoli szigetvilágokéval vetekszik, ezért gyakran Európa Polinéz szigetének nevezik.
Kristálytiszta tenger, smaragdzöld lagúnák, a víz alatti élet változatossága felejthetetlen élményt nyújtanak az idelátogatóknak. Sziklás öblökkel, félszigetekkel szabdalt partvonalán egymást érik a homokos strandok, kis halászkikötők, víz- és szél formálta gránátsziklák, bozótosok. A sziget belseje felé haladva buja erdőségek, sebes vizű folyók, magasba nyúló hegyormok csalogatják a kirándulni vágyókat.
Több ezer éves kultúrájával a sziget egész területén találkozhatnak. Vállalkozó kedvűek a tenger mélyén fekvő hajóroncsokat is felkereshetik.
Az évezredes vendéglátó hagyományok segítségével megismerkedhetnek a helybéliek népszokásaival, akár még a pásztorok századok óta változatlan életébe is belekóstolhatnak.
Szardínia mediterrán éghajlatának köszönhetően egész évben kellemes kikapcsolódási lehetőséget nyújt mindazoknak, akik szívesen kalandoznának e vadregényes sziget természeti, történelmi, kulturális kincsei között.

» ajánlatok megtekintése
Szicília

Szicília egy sziget, egy kontinens, egy szélsőséges példa arra, hogyan összpontosul többféle ötlet, forma, kultúra, tökéletes egységet alkotván. Egy olyan háromszög alakú föld, melyet a történelem keresztül-kasul hasított, mint keveseket a világon.
Szicília a csodák és a lenyűgöző természeti szépségek egyvelege, aktív vulkánokkal, mint az Etna, Stromboli és Vulcano, a természet paradicsomai, mint Nebrodi, Madonia és az Etna, vonzó strandjai, hol fehér, hol fekete vagy lávás homokjával, Ustica-nál a tenger a búvárok paradicsoma, és az oázisok, ahol fészket raknak a teknőcök és a flamingók.
Ez és még sok más, mint a gasztronómia, a folklór, az éghajlat...., számtalan programlehetőség. (....egy misztikus kirándulás, barokk utak, a vulkánok, a 14 kis szigeGo to fullsize imaget, a gasztronómia, a legszebb strandok felfedezése....) fontos kulturális és népművészeti találkozók (koncertek, művészeti programok: Taormina Művészeti Fesztivál, Nemzetközi Filmfesztivál, Siracusai Klasszikusok előadásai), és még jó néhány nyári előadás színhelye.
Budapesttől : kb.2.200 km

» ajánlatok megtekintése
 
 Esküvő és rendezvény:    Helyszínek    Rendezvény kellékek    Autók  
 Utazás:    Görögország    Törökország    Egyiptom    Tunézia    Olaszország    Belföld  
by xGraFiX