Barátságos környezet, családias hangulat
vár minden érdeklődőt.
FőoldalEsküvő és RendezvényszervezésUtazási Iroda
  Üdvözöljük   Magunkról   Utazási ajánlataink   Lastminute utak   Ajánlatkérés   Elérhetőségek   Partnerek

Online biztosításkötés
» Körutazások
» Magyarországi szállások
» TENGERI HORGÁSZTÚRÁK
» ÉSZAK-CIPRUS - A Földközi-tenger különlegessége
» Egzotikus utak
» Mediterrán üdülések
» Szálláshelyek a Világ körül
» NYELVTANULÁS LUXUSKÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT
» Városlátogatások
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT


Részletek »
Észak-Ciprus »
TENGERI HORGÁSZTÚRÁK »
Ha az elsők között szeretne tájékozódni legfrissebb ajánlatainkról.

  • Írja be nevét, email címét, és kattintson a Küldés gombra.
  • Ha le szeretne íratkozni, válassza a leíratkozás opciót.
Név: 
E-mail: 
felíratkozás
leíratkozás 

 
Ajánlataink
Ajánlataink > Mediterrán üdülések » Ciprus »
Hasznos Informáciok - Ciprus

Ciprus a szépség és a szerelem szigete, ahol a monda szerint Aphrodité született. A sziget különlegessége az ellentétekben rejlik: aranyfövenyes tengerpart, sűrű erdőfödte hegycsúcsok, hangulatos falvacskák és nyüzsgő nyaralóhelyek. Az antik és bizánci kultúra kedvelői sok érdekességet találhatnak itt. A ciprusiak barátságossága, a szolgáltatások magas színvonala minden korosztály számára feledhetetlen nyaralást ígérnek.
Hivatalos nyelv: görög,török, angol
Főváros: Nicosia
Pénznem: ciprusi font (CYP)
Bankok nyitva tartása: A bankok hétfőtől szombatig 08.30 - 12.00 és 16.00 - 18.00 óráig, tartanak nyitva. Hétvégén, szerda délután és szieszta időben (13.00 - 16.00-ig) zárva vannak.
Bankkártyák: MC/EC, Visa, Amex kártyákat az éttermek, szállodák és üzletek egyaránt elfogadják.
Orvosi ellátás: A betegség- és balesetbiztosítás megkötése javasolt. A szállodákban a csapvíz iható, azonban elsősorban az ásványvizet javasoljuk fogyasztásra.
Javasolt védőoltások: Nem szükséges.
Időjárás: Mediterrán éghajlatú ország, egész évben kellemes az időjárás. Nyáron igen magasra felszökik a hőmérő, és rendkívül párás a levegő.
Hálózati feszültség: 240 V, 50 Hz
Telefonhívás Magyarországra / Magyarországról: Magyarország a 0036, Ciprus a 00357 előhívószám tárcsázásával hívható. Hungary Direct hívószáma: 0-809-0036.
Mobiltelefonok használata: A magyar mobiltelefonok használata az egész ország területén lehetséges, a tarifákról és feltételekről a hazai szolgáltatóknál érdeklődhetnek.
Vásárlás: Cipruson nagyon nagy áruválasztékkal találkozhatnak az üzletekben. A ciprusi kézműves áruk jól ismertek, híresek a kerámiák, a faragások, a szőttesek, a fonott kosarak, az ezüst- és rézmunkák. A Cipruson gyártott cipők és szandálok igen olcsók és divatosak. Öltözködés: Nyáron a mediterrán éghajlatnak megfelelő könnyű ruha viselete ajánlott. Az éjszakák hűvösebbek, ezért javasoljuk, hogy vigyenek magukkal egy-egy pulóvert vagy vékony kabátot. A nők számára a térdet takaró szoknya, a férfiak számára pedig hosszú nadrág viselete kötelező az ortodox templomok és kolostorok meglátogatásához. Közlekedés: Az egyes városok között rendszeres távolsági autóbuszjáratok közlekednek, az üdülőhelyeket is autóbuszjáratok kötik össze. Cipruson baloldali közlekedés van, ezért a gyalogos közlekedés és autóvezetés nagy figyelmet kíván. Az autóutak és autópályák igen jó minőségűek az egész szigeten. 
Üzletek nyitva tartása: A turista övezetben a az ajándékboltok és a szupermarketek minden nap késő estig nyitva tartanak. A városokban az üzletek a délutáni szieszta idejére bezárnak.
Gasztronómia: A ciprusi konyha könnyű, különleges és egészséges. Az ételek mediterrán jellegűek, különlegességüket azonban a közel-keleti konyha fűszereinek felhasználása adja. Legjellegzetesebb az ún. meze, amelyből kétféle létezik: húsmeze (meat meze) és halmeze (fish meze). Érdemes megkóstolni a meze-t, mousaka-t (darált hússal töltött tészta), kefte-t (húsgombócok), halloum-ot (sajt), a ciprusi édességek közül pedig az ún. karidaki-t (zölddió fahéjas, szegfűszeges szirupban) és a kitrolemon-t (kandírozott citrusféle). Cipruson nagyon sok étterem van, nagy többségükben kiváló kiszolgálással találkozhatunk.


Vissza

 Esküvő és rendezvény:    Helyszínek    Rendezvény kellékek    Autók  
 Utazás:    Görögország    Törökország    Egyiptom    Tunézia    Olaszország    Belföld  
by xGraFiX