Barátságos környezet, családias hangulat
vár minden érdeklődőt.
FőoldalEsküvő és RendezvényszervezésUtazási Iroda
  Üdvözöljük   Magunkról   Utazási ajánlataink   Lastminute utak   Ajánlatkérés   Elérhetőségek   Partnerek

Online biztosításkötés
» Körutazások
» Magyarországi szállások
» TENGERI HORGÁSZTÚRÁK
» ÉSZAK-CIPRUS - A Földközi-tenger különlegessége
» Egzotikus utak
» Mediterrán üdülések
» Szálláshelyek a Világ körül
» NYELVTANULÁS LUXUSKÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT
» Városlátogatások
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT


Részletek »
Észak-Ciprus »
TENGERI HORGÁSZTÚRÁK »
Ha az elsők között szeretne tájékozódni legfrissebb ajánlatainkról.

  • Írja be nevét, email címét, és kattintson a Küldés gombra.
  • Ha le szeretne íratkozni, válassza a leíratkozás opciót.
Név: 
E-mail: 
felíratkozás
leíratkozás 

 
Ajánlataink
Ajánlataink > Mediterrán üdülések » Tunézia »
Hasznos Informáciok - Tunézia

Tunézia a sokszínűség országa, az a hely ahol mindenki talál magának érdekes látnivalót. Mindezt Tunézia háromezer éves történelme alapozta meg, hiszen Főníciaiak alapították, majd változatos történelme során Tunézia tartozott a Római Birodalomhoz, állt spanyol, török, francia hódítás alatt.
Időeltolódás: + 1 óra a magyar időszámításhoz képest.
Vízum: magyar állampolgároknak vízum nem szükséges, az utazást követő 6 hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkezni. Az országba lépéskor statisztikai lapot kell kitölteni, melyet utasainknak a repülőtéren adunk át.
Egészség: kötelező védőoltás nincs. A 6. hónapon túli terhes nők számára külön orvosi igazolás szükséges a repüléshez. Az éghajlatváltozás és a szokatlan konyha miatt egy házi patika összeállítása (gyomor és bélbántalmak, megfázás elleni gyógyszerek vitele) ajánlott. A csapvizet nem javasoljuk ivásra, mindenhol aránylag olcsón kapható palackozott víz.
Hivatalos pénznem, devizaszabályok: Tunéziai dínár (TND), 1 Dínár=1000 Millimes. Az országban tetszőleges konvertibilis valuta szabadon átváltható, de utazási csekket és hitelkártyát is elfogadnak. Kiviteli engedéllyel bármely valuta korlátlanul bevihető. A tunéziai dínár be- és kivitele tilos! Az el nem költött tunéziai dínár kizárólag a repülőtéri bankban váltható vissza, a visszaváltáshoz minden estben kérik a beváltásról szóló igazolást és az eredetileg váltott mennyiség 30%-áig lehetséges.
Vallás és nyelvek: Tunézia lakosságának 99%-a muszlim. Hivatalos nyelv az arab és a francia, de beszélnek berberül is. A szállodákban és a turisztikai központokban angolul és németül is jól megérteti magát a külföldi turista.
Ruházat: Ajánlatos a könnyű len-, pamutruházat, a többrétegű öltözködéshez alkalmas ruhatár, kényelmes cipő, fejfedő, napszemüveg, papucs. Mecsetek látogatásakor az illő öltözet szükséges, térdet takaró szoknya, hosszú nadrág, vállat fedő felsőrész.
Elektromos áram: 220V, európai szabvány csatlakozóval.
Telefon, posta: Tunézia hívószáma: 00 216 (hazatelefonáláskor Magyarország 0036 hívószámmal hívható). Mobiltelefon kivihető, de a lefedettség nem teljes.
Nyitvatartási idő: hétköznapokon 8-12-ig, majd 16-20-ig. Vasárnap a legtöbb üzlet zárva tart. A soukh-ok (piacok) és a medinák (óváros) üzletei egész nap nyitva tartanak, a kisebb üzletek gyakran éjfélig is nyitva vannak.
Taxi, közlekedés: A városi sárga taxik fix díjszabásúak, de hosszabb út esetén javasoljuk, hogy indulás előtt állapodjanak meg az árban. Az éjszakai utazás akár 50%-kal is drágább lehet. Tunézia jól kiépített autóbusz- és vasúthálózattal rendelkezik, az útiköltség nem magas. A városok közötti közlekedésben nagyon kedvelt a "Louage" (gyűjtő taxi), amelynek nincs kiírt menetrendje, és csak a célállomáson áll meg, ezért nagyon gyors. 5 utas fér el ezekben a kocsikban, és személyenként megállapított fix árat kell érte fizetni.
Bérautó: A helyi cégek mellett az olyan nemzetközi cégek, mint AVIS, a Hertz kínálják bérautóikat. Felvilágosítást a repülőtéren, vagy a nagy szállodákban lehet kérni. Az autókölcsönzéshez szükséges a nemzetközi jogosítvány, feltétlenül kössön teljes körű biztosítást.
Szállodák: a szobák elosztása a szállodák joga, külön kívánságokat csak továbbítani tudunk. A bevezetőben leírt tudnivalók itt is érvényesek. Mivel a tunéziai idegenforgalom jelenleg erőteljes fejlődésen megy át, ezért kisebb fennakadásokkal lehet számolni (lassúbb kiszolgálás, víz- vagy áramszünet stb.). Megértésüket köszönjük.
Programok: a közlekedési viszonyok, éghajlat, kultúra és életvitel figyelembevételével szervezzük programjaikat, úgy hogy azok a lehető legtöbb élményt nyújtsák az Önök számára. Ezért esetenként előfordulhat, hogy a programokra az indulás a megszokottnál kissé korábban történik, vagy a szokásosnál több időt töltenek utazással. Megértésüket és türelmüket kérjük, mindez az Önök érdekeit szolgálja.
Borravaló: a dolgok természetes velejárója, mindennapi élethez hozzátartozik, szinte minden külön szolgáltatásnál elvárják, az útiköltség tervezésénél érdemes számolni vele. Utasainknak mindig ajánlatos aprópénzt tartani maguknál, amely nagyban megkönnyíti az ügyintézés menetét. Megértésüket előre is köszönjük!
Vásárlás: az alkudozás szinte része a vásárlásnak, különösen a bazárokban, utcai árusoknál.
Szőnyegek, szőrmék, bőráruk, kerámiák, fűszerek, rézből és ezüstből készült ajándéktárgyak előnyös áron megvehetők. A cigaretta és az alkohol szinte kétszer annyiba kerül, mint az európai árak!
Ételek, italok: A tunéziai konyha specialitásai mellett európai jellegű étkek is találhatók a szállodák svédasztalos étkezésein. A csapvíz fogyasztása nem ajánlott. Nemzeti étele a kuszkusz, zöldséggel, bárány, baromfi- vagy halhússal tálalva. Tipikus előétele a brik, tonhallal, tojással, darált hússal és zöldséggel töltött, leveles tésztából készült húsos táska. A tunéziai konyha elválaszthatatlan részét képezik a különböző halfajták és tengeri élőlények. Édességeik többsége nagyon édes, mivel mézből, datolyából, mogyoróból, marcipánból készülnek. A legkedveltebb italok közé tartoznak a különböző borfajták, de feltétlenül meg kell kóstolni a datolya likőrt, fügepálinkát, valamint a tunéziai sört.
Fényképezés, film: a fényképezés általában engedélyezett (kivéve olyan helyeken, ahol erre vonatkozó tilalmi tábla van, pl.: mecsetek). Tartsuk be a helyi viselkedés és a vallási tradíciók illemszabályait, különösen személyek fotózásánál. Aki embereket szeretne fényképezni, tegye azt tapintattal - előtte kérjen engedélyt.


Vissza

 Esküvő és rendezvény:    Helyszínek    Rendezvény kellékek    Autók  
 Utazás:    Görögország    Törökország    Egyiptom    Tunézia    Olaszország    Belföld  
by xGraFiX