Barátságos környezet, családias hangulat
vár minden érdeklődőt.
FőoldalEsküvő és RendezvényszervezésUtazási Iroda
  Üdvözöljük   Magunkról   Utazási ajánlataink   Lastminute utak   Ajánlatkérés   Elérhetőségek   Partnerek

Online biztosításkötés
» Körutazások
» Magyarországi szállások
» TENGERI HORGÁSZTÚRÁK
» ÉSZAK-CIPRUS - A Földközi-tenger különlegessége
» Egzotikus utak
» Mediterrán üdülések
» Szálláshelyek a Világ körül
» NYELVTANULÁS LUXUSKÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT
» Városlátogatások
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT


Részletek »
Észak-Ciprus »
TENGERI HORGÁSZTÚRÁK »
Ha az elsők között szeretne tájékozódni legfrissebb ajánlatainkról.

  • Írja be nevét, email címét, és kattintson a Küldés gombra.
  • Ha le szeretne íratkozni, válassza a leíratkozás opciót.
Név: 
E-mail: 
felíratkozás
leíratkozás 

 
Ajánlataink
Ajánlataink > Mediterrán üdülések » Portugália »
Hasznos Informáciok - Portugália

Az Ibériai-félszigeten elterülő ország Spanyolországhoz képest nyugati irányban helyezkedik el, nyugati határa az Atlanti-óceán. Európa egyik legkisebb országa. A középső és az északi területeken lakik a népesség nagyobb része, a déli részeken kicsi a népsűrűség, mivel ez a terület sokkal szárazabb és sziklásabb. Portugália a magyar turisták által még kevésbé felfedezett területek közé tartozik, azonban Európa egyik legnépszerűbb desztinációjává vált az utóbbi években. Gyönyörű tengerpartjai, hangulatos városai és pici falvai, építészeti remekei, változatos felszíni formái, folyói, olívaültetvényei és szőlőhegyei vonzzák a turistákat nemcsak Európából, hanem a messzebb lévő országokból is.
Hivatalos nyelv: portugál, de sokan beszélnek angolul és spanyolul is.
Pénznem: Euro (EUR)
Bankok nyitva tartása: A bankok hétköznapokon 09.00 - 12.00 és 14.00 - 16.00 óráig tartanak nyitva.
Bankkártyák: A csekkel való fizetést részesítik előnyben, és az árfolyama is kedvezőbb, mint a készpénznek. Bankjegykiadó automaták az ország minden szegletében találhatók. A pénzkiadó automaták az EC/MC és Visa kártyákat elfogadják. A borravaló divatos dolog az országban, ezért nem árt, ha tartunk magunknál egy kis készpénzt, és, ha a szolgáltatásokkal elégedettek vagyunk, a számla végösszegének 10 %-át szokás adni. Piacokon érdemes alkudni.
Orvosi ellátás: Az esetlegesen szükségessé váló orvosi ellátás anyagi fedezetét a tartózkodás időtartamára megkötött betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás biztosítja.
Javasolt védőoltások: Nem szükséges.
Közlekedés Portugáliában: A repülő a leggyorsabb és legkényelmesebb utazási mód, hiszen Portugália busszal, illetve autóval nagyon messze van. A helyszínen ajánlatos autót bérelni és azzal bejárni az országot. A belföldi repülések nagyon drágák, ezért inkább az országon belüli közlekedésre a vonat javasolt, mely ugyanolyan kényelmes, de jóval olcsóbb. Olcsó a taxi is, kerékpárbérlésre pedig minden településen van lehetőség. Lisszabonban metró is közlekedik.
Telefonhívás Magyarországra / Magyarországról: Magyarország a 0036, Portugália a 00351 előhívószám tárcsázásával hívható. Hungary Direct hívószám: 800 800 360.
Mobiltelefonok használata: A magyar mobiltelefonok használata az egész ország területén lehetséges, a tarifákról és feltételekről a hazai szolgáltatóknál érdeklődhetnek.
Időjárás: A klímát tekintve a nyár általában meleg, télen pedig a csípős hideg és sok csapadék jellemzik az országot. Hóesés inkább a hegyekre jellemző, különösen a Serre da Estrelára. A turisták számára a legkedvezőbb időszak a nyár, mivel ilyenkor meleg és napos az idő. A síszezon januártól márciusig tart, de a február a legkitűnőbb.
Öltözködés: A szállodákban a vacsoránál férfiaknak ajánlott a hosszú nadrág viselete, néhány szállodánál kötelező. Templomokba fedetlen vállal és rövidnadrágban, illetve rövid szoknyában tilos bemenni, javasolt kendőt, kardigánt magunkkal vinni.
Üzletek nyitva tartása: Hétköznapokon az üzletek általában 9-13 és 16-21 óra között tartanak nyitva. Az idegenforgalmi területeken általában késő estig is nyitva vannak.


Vissza

 Esküvő és rendezvény:    Helyszínek    Rendezvény kellékek    Autók  
 Utazás:    Görögország    Törökország    Egyiptom    Tunézia    Olaszország    Belföld  
by xGraFiX