Barátságos környezet, családias hangulat
vár minden érdeklődőt.
FőoldalEsküvő és RendezvényszervezésUtazási Iroda
  Üdvözöljük   Magunkról   Utazási ajánlataink   Lastminute utak   Ajánlatkérés   Elérhetőségek   Partnerek

Online biztosításkötés
» Körutazások
» Magyarországi szállások
» TENGERI HORGÁSZTÚRÁK
» ÉSZAK-CIPRUS - A Földközi-tenger különlegessége
» Egzotikus utak
» Mediterrán üdülések
» Szálláshelyek a Világ körül
» NYELVTANULÁS LUXUSKÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT
» Városlátogatások
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT


Részletek »
Észak-Ciprus »
TENGERI HORGÁSZTÚRÁK »
Ha az elsők között szeretne tájékozódni legfrissebb ajánlatainkról.

  • Írja be nevét, email címét, és kattintson a Küldés gombra.
  • Ha le szeretne íratkozni, válassza a leíratkozás opciót.
Név: 
E-mail: 
felíratkozás
leíratkozás 

 
Ajánlataink
Ajánlataink > Mediterrán üdülések » Olaszország »
Hasznos Informáciok - Olaszország

A csizma alakú országot az Adriai-tenger, a Földközi-tenger, Franciaország, Svájc, Ausztria és Szlovénia határolja, s háromezer éves történelmével, kultúrájával, hagyományos ételeivel és homokos strandjaival igazi turistaparadicsom. Az ország része Szicília, Szardínia és 70 kisebb sziget is. Olaszország egyik különlegessége, hogy három aktív vulkánja van: a Vezúv Nápoly közelében, az Etna Szicíliában és a Stromboli. Északi határa mentén az Alpok láncai húzódnak, az Appenninek pedig az Alpoktól Szicíliáig az egész félszigeten végignyúlik. Magyarországhoz való közelsége miatt a magyar vendégek körében is igen kedvelt üdülőhely, s változatos, vonzó tájai, a római kori romok, reneszánsz művészeti alkotások valósággal lenyűgözik az ide látogató turistákat. Olaszország konyhája világhírű. Míg északon a gazdag, krémes ételeket, sajtokat részesítik előnyben, a déliek a fűszeresebb ételeket kedvelik.
Hivatalos nyelv: olasz
Hivatalos név: Olasz Köztársaság
Olaszország fővárosa: Róma
Időeltolódás: nincs
Pénznem: Euro (EUR)
Beutazási szabályok: Ideiglenesen az országban tartózkodó magyar állampolgárok orvosi ellátásra - a sürgősségi eseteket kivéve - csak térítés ellenében tarthatnak igényt. Ezért célszerű az utazás időtartamára szóló betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást kötni.
Orvosi ellátás: Az esetlegesen szükségessé váló orvosi ellátás anyagi fedezetét a tartózkodás időtartamára megkötött betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás biztosítja.
Javasolt védőoltások: nincs
Időjárás: Észak - Olaszország éghajlata kontinentális, a tél hideg és ködös, a nyár forró. A hegyekben hosszú, havas, hideg tél jellemző. Közép-Olaszországban egyfajta tengeri klíma uralkodik, itt a tél viszonylag enyhe, a nyár sem túl forró. A sirocco nevezetű szél Afrikából nagy meleget fúj a déli területekre, meghosszabbítva ezzel a forró nyári napok számát.
Öltözködés: A szállodákban a vacsoránál férfiaknak ajánlott a hosszú nadrág viselete, néhány szállodánál kötelező. Olaszország templomaiba fedetlen vállal és rövidnadrágban, illetve rövid szoknyában tilos bemenni, javasolt kendőt, kardigánt magunkkal vinni.
Hálózati feszültség: 220 V. Saját elektromos berendezés használatához néhány esetben átalakító szükséges, mely a helyszínen beszerezhető.
Telefonhívás Magyarországra / Magyarországról: Magyarország a 0036, Olaszország a 0039 előhívószám tárcsázásával hívható. Ajánlatos a telefonkártyával működő utcai telefonfülkéket igénybe venni, amelyekhez telefonkártyát a Tabacchi-nál (dohánybolt) lehet kapni. A kártya sarkát le kell törni. A 00 után folyamatosan kell tárcsázni. Hungary Direct hívószám: 172-0036
Mobiltelefonok használata: A mobiltelefon hálózat kiépített, a tarifákról és feltételekről a hazai szolgáltatóknál érdeklődhetnek.
Fontosabb olasz telefonszámok:
Rendőrség: 112
Mentők: 118
Tűzoltók: 115
Általános vészhelyzet: 113
Autómentő: 116
Üzletek nyitva tartása: Olaszország nyaralóhelyein 09.00 - 12.30 és 16.00 - 20.00 óráig a hét minden napján, a nyári főszezonban 23.00 óráig tartanak nyitva a boltok.
Bankkártyák: MC/EC, Visa, Amex, Diners kártyákat a legtöbb szállodában, valamint az éttermekben és üzletekben elfogadják. A pénzkiadó automaták az MC/EC és Visa kártyákat elfogadják.
Bankok nyitva tartása: A bankok általában hétfőtől péntekig 8.00 - 12.00 és 16.00 - 20.00 óráig tartanak nyitva.
Gasztronómia: Konyhája világhírű. Az északi és déli területeken más-más étkezési szokások figyelhetők meg: a déliek a fűszeres, az északiak inkább a gazdag, krémes étkeket részesítik előnyben. Az ételek egész Olaszországban érvényes rendje szerint az előétel, az antipasto után a primo és a secondo piatto, vagyis az első és a második fogás, majd a desszert, a dolce következik. Az olasz konyha specialitásai a különféle tészták (spaghetti, maccheroni, pizza, lasagne, tortellini), valamint a halak. Az étkezés mindennapos kísérője a bor, azonban szokás az asztalnál ásványvizet is fogyasztani.


Vissza

 Esküvő és rendezvény:    Helyszínek    Rendezvény kellékek    Autók  
 Utazás:    Görögország    Törökország    Egyiptom    Tunézia    Olaszország    Belföld  
by xGraFiX