Barátságos környezet, családias hangulat
vár minden érdeklődőt.
FőoldalEsküvő és RendezvényszervezésUtazási Iroda
  Üdvözöljük   Magunkról   Utazási ajánlataink   Lastminute utak   Ajánlatkérés   Elérhetőségek   Partnerek

Online biztosításkötés
» Körutazások
» Magyarországi szállások
» TENGERI HORGÁSZTÚRÁK
» ÉSZAK-CIPRUS - A Földközi-tenger különlegessége
» Egzotikus utak
» Mediterrán üdülések
» Szálláshelyek a Világ körül
» NYELVTANULÁS LUXUSKÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT
» Városlátogatások
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT


Részletek »
Észak-Ciprus »
TENGERI HORGÁSZTÚRÁK »
Ha az elsők között szeretne tájékozódni legfrissebb ajánlatainkról.

  • Írja be nevét, email címét, és kattintson a Küldés gombra.
  • Ha le szeretne íratkozni, válassza a leíratkozás opciót.
Név: 
E-mail: 
felíratkozás
leíratkozás 

 
Ajánlataink
 Ajánlataink > Városlátogatások »
Róma

Róma Olaszország fővárosa, lakossága kb 2,5 millió. Kr. e. 753-ban alapították, az ókorban a római birodalom központja volt, ezért a ma Rómába látogató elképesztő mennyiségű, akár több ezer éves építészeti remekművel találkozhat. Róma valóban csodálatos, nem lehet betelni vele. Ha az ember egy hétre vendége az örök városnak, akkor is azon fog gondolkodni hazafelé, hogy mikor tér vissza.

Róma területén található a világ legkisebb független állama, Vatikán, ahol a katolikus egyház központi kormányzata működik. A városállam Olaszországtól és Rómától független, jogilag önálló politikai képződmény, önálló állam, vezetője a mindenkori pápa, mint államfő.

» ajánlatok megtekintése
Párizs

 A Francia Köztársaság fővárosa. Észak-Franciaországban, a Párizsi-medence közepén, a Szajna két partján, a Marne torkolatánál 75 méteres teng.szint feletti magasságban fekszik. A város magja, a Ville de Paris 105 km2-en terül el 2 500 000 lakossal. Az agglomeráció területe 1450 km2, lakóinak száma pedig 8 200 000. A városnak 20 kerülete van és minden kerület négy negyedre oszlik szét. Párizst a rómaiak alapították az egykori parisis gall törzs Lutetia nevű települése helyén. Világhírű egyetemét, a Sorbonne-t 1215-ben alapították. A városban 15 nagyáruház van, közülük néhény: Printemps, Galeries Lafayette, Samaritaine, Louvre stb. Három repülőtere, a: Orly, le Bourget, De Gaulle). Rengeteg híres épülete van (l. a Híres épületek menüpontban), és több nemzetközi szervezet székhelye. Leghíresebb temetője a Pére Lachaise (több híres ember nyugszik itt).

» ajánlatok megtekintése
Prága
Prága a Cseh Köztársaság fővárosa, s egyben legnagyobb városa is. Kettészeli a helyenként 300 méter szélességet is megközelítő Moldva folyó.
1992 óta szerepel az UNESCO Világörökségek listáján egyedülálló történelmi városközpontja (Óváros, Újváros, Kisoldal, Hradzsin), a prágai Várral, a Károly-híddal, az Aranyművesek utcájával, a Szent Vitus székesegyházzal, az Óváros térrel és számos egyéb templommal, palotával és kerttel.
» ajánlatok megtekintése
Barcelona
A Madriddal állandó rivalizálásban álló Barcelona, 1,6 milliós lakosságával Spanyolország második legnagyobb városa, és Katalónia fővárosa. Ezen felül a világ egyik leghíresebb, és legizgalmasabb metropolisza, a legtöbben szerepeltetik az "ide szeretnék eljutni" kívánságlistájukon e katalán várost. Ez azonban, például Rómától, vagy a horvát városoktól eltérően nem ősrégi épületeinek, és többezer éves történelmének köszönhető, pont ellenkezőleg: Barcelona a modernizmus fővárosa, és a 20. századi avantgarde művészet legbátrabb szárnypróbálgatásainak helyszíne, valamint a modern várostervezés egyik legjobb példája. Számos látnivalóját Gaudi és Luis Doménech i Montaner néha meghökkentő, a megszokott építészeti konvenciókat teljes mértékben elvető alkotásai adják. De a város modernizmusa nem merül ki az épületeiben: az utcalámpák, az erkélyek, és Barcelona számos más eleme ezt a légkört erősítik. Persze a régi Barcelonával is megismerkedhetünk a Barri Gothic negyed labirintusszerű, középkorú hangulatot árasztó szűk utcáit járva, illetve, - bár a közeli Costa Braván sokkal szebb partok vannak - a városnézés után a homokos Barceloneta strandon még a tengerben is megmártózhatunk. Modernitás, ugyanakkor a hagyományok tisztelete, tengerpart, és hegyek, izgalmas látványosságok, és időtöltési lehetőségek, melyek közül a legjobbakat az alábbiakban igyekszünk bemutatni, Barcelonát a világ egyik legizgalmasabb, legsokoldalúbb városává teszik.
» ajánlatok megtekintése
Dublin
Dublin és Írország sok embert késztet álmodozásra. A hangulatos kocsmák, az ír zene, a szép parkok és a gyönyörű tájak miatt egyre többen utaznak a zöld szigetre. A gyakori esőktől eltekintve a klíma sem rossz: a tél enyhe, a nyár hűvös. Dublinban viszonylag kevés a régi épület, de múzeumokból és látnivalókból nincs hiány, a nézelődés fáradalmait pedig bármikor kipihenhetjük egy pub-ban egy korsó Guinness vagy egy pohár whiskey mellett
» ajánlatok megtekintése
Isztambul
Isztambul a világ egyik legmagávalragadóbb és legizgalmasabb városa. A régi és az új, a kelet és a nyugat érdekes keveredése és Európát Ázsiával összekötõ különös földrajzi helyzete felejthetetlenné teszi a látogatást. Mint három birodalom korábbi fõvárosának, Isztambulnak a múltat idézõ jelei mindenütt fellelhetõk a hajók kürtjétõl a müezzinek imára hívó hangjáig, a mecsetek aranyos kupoláiról visszaverõdõ napsugaraktól a bizánci mozaikfigurák hipnotikus tekintetéig. Isztambul azonban nemcsak történelmi nevezetesség, élénk nagyváros is.
Isztambul (török nevén Istanbul) - elõzõ történelmi nevein Bizánc, Konstantinápoly - Törökország legnagyobb települése és a világ egyetlen két kontinensen fekvõ városa. A város a Boszporusz és keskeny öble, az Aranyszarv-öböl, valamint a Márvány-tenger európai és ázsiai tagolt partján terül el.
A bizánci Oszmán Birodalom egykori fõvárosa hét halomra épült változatos tájon, szépen, egyedülállóan beépítve, a világ egyik leggyönyörûbb helye lett. A hajóban bõvelkedõ Sztambulról a romantikus költõ, Lord Byron így írt: „Láttam Athen romjait, bejártam a török birodalom sok részét és Európa sok más országát, sokat Ázsiában is, de sehol nem pillantottam meg a természet ily darabját, amely ily benyomást tesz - bármely oldalról nézzük is -, a Hét Halomtól az Aranyszarv partjáig..."
Isztambul, bár nem a főváros, Törökország legnagyobb és legvarázslatosabb városa. A város fekvése már önmagában is lenyűgöző, hiszen a Fekete- és a Márvány-tengert összekötő Boszporusz szoros, mely a város szívében található, egyben természetes híd Európa és Ázsia között. A bizánci és az oszmán birodalom építészeti remekei, a szultánok palotái, a nyüzsgő bazárok, a hangulatos éttermek, mulatók határozzák meg ennek a csodálatos városnak, a „Kelet Kapujának" mindenkit elbűvölő atmoszféráját.
» ajánlatok megtekintése
Liszabon

Lisszabon mediterrán lüktetése magával ragad: séta a zegzugos óvárosban, a helyi zene (fado) dallamvilága, monumentális épületek és emlékművek,...

Földrajzi elhelyezkedése és története. Portugália fővárosa, amely az ország legnagyobb városa is egyben, a Tejo folyó északi partján, a tengertől 15 kilométerre fekszik. A legenda szerint a települést Odüsszeusz alapította, azonban a tudósok a várost föníciai eredetűnek tartják, és alapítását i.e. 1200 körülre teszik.  A történelem során többször cserélt gazdát - a görögök, a karthágóiak, a rómaiak és a vizigótok után 714-ben a muzulmán mórok foglalták el. A római korban Olissipónak hívták, majd az Észak-Afrikából érkező mórok idején Lixbunának nevezték,  s ezen nevekből alakult ki a ma használatos Lisboa, azaz Lisszabon név. 1141-ben I. Alfonz, az első portugál király foglalta el a várost, majd 1255-ben III. Alfonz tette meg fővárosnak. A 15-16. században Lisszabon Európa egyik leggazdagabb városa volt, az Újvilág kincsei itt áramoltak keresztül. 1497-ben innen indult el India felé Vasco da Gama, a portugál hajós. 1755. november elsején, mindszentek napján, földrengés és az azt követő szökőár és tűzvész döntötte romba a várost. A katasztrófa során több mint 60 ezer ember halt meg, és a város mintegy 85 %-a veszett oda. Lisszabont Marcos de Pobbal márki tervei alapján építették újjá, s a 18. századi várostervezés jelei a mai napig felismerhetők. Sajnos a települést 1988-ban újabb tűzvész sújtotta, azonban sikerült újra helyreállítani, s napjainkra igen kedvelt turisztikai célponttá vált, mivel Európa egyik leszebb városa, amely rengeteg érdekességet tartogat a látogatók számára.

» ajánlatok megtekintése
Athén

Athén (görögül Athina), Görögország fővárosa az ország szívében, az Attika-i síkságon terül el. Európa egyik legrégebbi városa. Hírnevét nagy múltjának köszönheti. Méltán nevezik az európai civilizáció bölcsőjének. Lakossága az agglomerációval együtt kb. 4 millió főt tesz ki, melyből Athénban közel 2 millióan laknak, így az ország legnagyobb városa is egyben. Őt követi Thesszaloniki 1 millió fővel. A lakosság nagy része görög, de a környező országokból érkező betelepülők közül is már számos hazájának vallja.
Athén kisebb városrészekből és falvakból tevődik össze. A város 54 kerületből áll, melyek közül legnagyobb az Athéni kerület, mintegy 750000 fővel.
1985-ben ő kapta meg először az Európa Kulturális Fővárosa címet.

» ajánlatok megtekintése
Velence

 A lagúnák városa, Velence
Az észak-olaszországi Velence tölgy és fenyőfaoszlopok ezreire épített házakból áll, 118 szigetre épült és ezeket mintegy 400 híd köti össze.

A város története. Velence tengeri kikötő, építészeti remekművekben és kulturális örökségét tekintve a világ egyik leggazdagabb városa, amely a velencei lagúnákban fekvő egyik nagy szigetcsoportra épült az i. u. 5. században. Lombard hódítók elöl menekülő rómaiak alapították,  és a 9. századra dózse által vezetett önálló állammá fejlődött. Az első telepesek halászatból, sólepárlásból éltek és földet műveltek. A szigetek néhány száz év alatt oly mértékben benépesültek, hogy kénytelenek voltak a lagúnák rovására terjeszkedni. A szárazföldről hordott földdel, kővel elkezdték feltölteni a területet, s a szigetek közti szorosok egyre keskenyebbekké, csatornákká kezdtek szűkülni. A város magja a Rialto szigeten alakult ki, a lakosság osztályokra tagozódott, s gazdag kereskedelmi központtá vált. A 15. századig Velence a legerősebb európai tengeri állam volt, kereskedett Kelettel és Nyugattal, s közben fejlesztette saját iparát is (textilipar, csipkekészítés, üveggyártás, hajóépítés). Azonban a 16. században Velence hanyatlásnak indult, s ennek legfőbb okozója a többször visszatérő pestisjárvány és tűzvészek, valamint az hogy a törökök hódításainak (Konstantinápoly, Ciprus) következtében a Kelettel kiépített kereskedelmi kapcsolatok meglazultak. Velence végül 1866-ban csatlakozott az Olasz Királysághoz, s ma a művészek és a turisták egyik legkedveltebb városa.

» ajánlatok megtekintése
Firenze

Toszkána tartomány fővárosának, mely az Arno partjain terül el, mintegy fél milliós lakossága van, az adriai és tirrén tenger között majdnem az itáliai félsziget közepén. Olyan város, mely nyüzsög ipartól és iparos céhektől, kereskedelemtől és kultúrától, művészettől és tudománytól. A klíma meleg, de inkább változó szeles telekkel és forró nyárral.

» ajánlatok megtekintése
Nápoly

Nápoly (olaszul Napoli), Dél-Olaszország legnagyobb városa, Campania tartomány székhelye. A város lakossága kb. 1 millió, a környező településekkel együtt 4,4 millió fő.
Pontosan félúton van a Vezúv és egy másik vulkáni terület, a Campi Flegrei, között.
Maga a város ugyanolyan színes, élénk és összetett, mint maguk a lakók.
Ez a tény a több ezer éves történelmi múltra vezethető vissza, melyben szinte minden nemzet kiemelkedő szerephez jutott. A város elődjét a környék egyik dombján Kr. e. VIII. században görög telepesek alapították Paleopolisz, azaz régi város néven. Ezt a települést a későbbiekben a szamniszok, majd a rómaiak hódították meg. A rómaiak, aztán kiterjesztették a városhatárt egészen a tengerig, „művöket" pedig új városnak, vagyis Neapolisnak keresztelték. Mindenféle nemzet kivette részét a város történelmének alakulásában, Anjou, Bourbon, Habsburg uralom után a XIX. századra Nápoly jelentős kikötő ős kereskedelmi város, és nem utolsó sorban a dél-olaszországi turistahadjárat elsőszámú célpontja. Nem csoda, hiszen egyórányi távolságra számos látnivaló közelíthető meg, úgy, mint Capri, Ischia, a Vezúv, Pompeji, vagy Hercunlaneum.

» ajánlatok megtekintése
London

London Nagy-Britannia fővárosa, a Temze partján fekvő város. Lakossága 2,1 millió fő, de az úgynevezett Nagy-London agglomerációval együtt 6,7 millió. London a világ egyik pénzügyi, politikai, tudományos és kulturális központja. A Budapest - London távolság (légvonalban) 1566 kilométer. Repülő utak (fapados is) naponta többször indulnak a városban, mely így gyorsan megközelíthető, nevezetességei bárki számára megtekinthető. Sok magyar indul munka keresés miatt Londonba, a szállás lehet hotel, kiadó lakás, vagy más olcsó megoldás.

» ajánlatok megtekintése
 
 Esküvő és rendezvény:    Helyszínek    Rendezvény kellékek    Autók  
 Utazás:    Görögország    Törökország    Egyiptom    Tunézia    Olaszország    Belföld  
by xGraFiX