Barátságos környezet, családias hangulat
vár minden érdeklődőt.
FőoldalEsküvő és RendezvényszervezésUtazási Iroda
  Üdvözöljük   Magunkról   Utazási ajánlataink   Lastminute utak   Ajánlatkérés   Elérhetőségek   Partnerek

Online biztosításkötés
» Körutazások
» Magyarországi szállások
» TENGERI HORGÁSZTÚRÁK
» ÉSZAK-CIPRUS - A Földközi-tenger különlegessége
» Egzotikus utak
» Mediterrán üdülések
» Szálláshelyek a Világ körül
» NYELVTANULÁS LUXUSKÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT
» Városlátogatások
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT


Részletek »
Észak-Ciprus »
TENGERI HORGÁSZTÚRÁK »
Ha az elsők között szeretne tájékozódni legfrissebb ajánlatainkról.

  • Írja be nevét, email címét, és kattintson a Küldés gombra.
  • Ha le szeretne íratkozni, válassza a leíratkozás opciót.
Név: 
E-mail: 
felíratkozás
leíratkozás 

 
Ajánlataink
 Ajánlataink > Városlátogatások » Liszabon »
 hasznos információk
Látnivaló

  Lisszabon látnivalói. A városközpont fölött egy hegytetőn található a Szent György vár (Castelo do Sao Jorge), ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a városra és a Tejo folyóra. Az 1502-ben épült Jeromosok kolostora (Mosteiro dos Jerónimos) Lisszabon legszebb épülete. A Tejo torkolatnál, távol a várostól található a Torre de Belém torony, a Felfedezők Emlékműve, amely a legérdekesebb műemlék egész Portugáliában.  A tornyot 1515-1521 között I. Mánuel rendelésére építettek meg, s az ország terjeszkedési korszakában szimbólummá vált. Különleges szépségét a faragott kötéldíszítés adja, s a nyitott erkélyek a mór stílusú őrtornyokkal. A terasz alatti gótikus belső tér egykor börtönként és fegyverraktárként funkcionált. Lisszabon első hídja, a Ponte 25 de Abril, amely 1966-ban készült el, 2278 m hosszan ível a Tejo fölött.  A város modern központja a „fekete ló tere"-ként is ismert Praca Dom Pedro IV., az itt álló szoborra utalva. Keletre terül el a középkori városrész, az Alfama, ahol egy 12. századi katedrálist és keskeny utcácskákat találunk. A másik magasan fekvő városrész, ahová lépcsőkön illetve a jellegzetes siklókkal juthatunk el, a Bairro Alto (Magas Város) girbegurba utcákból álló negyede, amely a város leghangulatosabb kisvendéglőinek és családi kocsmáinak otthona. Felettük tornyosul a Castelo de Sao Jorge, amelyet az 5. században a vizigótok emeltek, a mórok továbbépítettek, s I. Alfonz fejezett be. A Tejo felé lejtő Baixa (Alsóváros) utcái élesen elkülönülnek a dombokon fekvő negyedekéitől.

A fővárosban számtalan múzeum található. Ezek közül érdemes felkeresni a Nemzeti Múzeumot, az Antik Művészetek Múzeumát és a Museu Calouste Gulbenkiant, amely a világ összes részéről származó kerámiákat, festményeket, szőnyegeket és szobrokat állít ki.

Gyönyörű és különleges portugál hagyomány a csempefestés, amelynek színpompás remekműveivel, az azulejókkal a városban lépten-nyomon szembetalálkozhatunk a házak falain. A Rua Augusta-n keresztül juthatunk el a tengerpartig, a Praca do Comercio-ig, ahol egykor az előkelő és fontos emberek szállhattak partra Portugáliában, s itt fogadta őket a király.

A fado, a leghagyományosabb portugál zene, amely elvágyódást, szerelmet és szomorúságot fejez ki. A fado lehet megindító, vagy néha unalmas. A vidám fadók többnyire Portugália egyes tájainak szépségét dicsőítik, vagy a portugálok nemzeti büszkeségéről szólnak. A dalokat férfiak és nők egyaránt éneklik, akusztikus spanyol gitár kíséretében. 

» ajánlatok megtekintése
 
 Esküvő és rendezvény:    Helyszínek    Rendezvény kellékek    Autók  
 Utazás:    Görögország    Törökország    Egyiptom    Tunézia    Olaszország    Belföld  
by xGraFiX