Barátságos környezet, családias hangulat
vár minden érdeklődőt.
FőoldalEsküvő és RendezvényszervezésUtazási Iroda
  Üdvözöljük   Magunkról   Utazási ajánlataink   Lastminute utak   Ajánlatkérés   Elérhetőségek   Partnerek

Online biztosításkötés
» Körutazások
» Magyarországi szállások
» TENGERI HORGÁSZTÚRÁK
» ÉSZAK-CIPRUS - A Földközi-tenger különlegessége
» Egzotikus utak
» Mediterrán üdülések
» Szálláshelyek a Világ körül
» NYELVTANULÁS LUXUSKÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT
» Városlátogatások
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT


Részletek »
Észak-Ciprus »
TENGERI HORGÁSZTÚRÁK »
Ha az elsők között szeretne tájékozódni legfrissebb ajánlatainkról.

  • Írja be nevét, email címét, és kattintson a Küldés gombra.
  • Ha le szeretne íratkozni, válassza a leíratkozás opciót.
Név: 
E-mail: 
felíratkozás
leíratkozás 

 
Ajánlataink
 Ajánlataink > Városlátogatások » London »
 hasznos információk
Látnivalók
Tower of London

Hosszú nevén Her Majesty's Royal Palace and Fortress The Tower of London a Temze partján található középkori épületegyüttes, ahol 1303 óta a brit koronaékszereket tartják. Története során több funkciót is betöltött. Szolgált fegyverraktárként, királyi palotaként, erődítményként, és börtönként is. 1078-ban I. Vilmos rendeletére kezdődött meg az építése, majd később a tornyot vízesárkokkal és fallal vették körül. A Tower végül I. Edward idejében, 1275 és 1285 között lett befejezve. Árulás miatt több grófot és nemest is kivégeztek a Towerben. Az épületegyüttes mintegy 2 tucat tornyot foglal magában, épületein belül a koronaékszereken kívül a királyi fegyvergyűjtemény, és a római erőd falmaradványai találhatók.
Eljutás: A Tower a Temze mellett, a Tower Bridge mellett van. Metró: District és Circle Line vonal: Tower Hill megálló, Jubilee és Northern vonal: London Bridge megálló.
Belépő (2009 márc. 1.-től 2010. feb. 28.-ig): Felnőtteknek 17 Font. Diákoknak és 60 év felettieknek 14,50 Font. 16 éven aluli gyermekeknek 9,50 Font. 5 éven aluli gyermekeknek ingyenes.
Nyitva tartás: Március 1.-október 31.: 09:00-17:30. Vasárnap, és hétfőn: 10:00-17:30. November 1.-február 28.: 09:00-16:30. Vasárnap, és hétfőn: 10:00-16:30.

Tower-híd / Tower Bridge

A Tower-híd (amit sokan kevernek a London híddal, amely a következő híd a Temzén), mely az idők folyamán London szimbólumává vált, a londoni Towerről kapta a nevét, de történelmileg semmi köze hozzá. Építése 1886-ban kezdődött, és nyolc évig tartott. A munkálatokban 432 építőmunkás vett részt, a híd felépítéséhez 70 ezer tonna betonra, és 11 ezer tonna acélra volt szükség.
Eljutás: District és Circle Line metróvonalak: Tower Hill megálló, Jubilee és Northern vonal: London Bridge megálló.

Westminster-palota, Big Ben, Parlament

A Westminster-palota a londoni parlament alsó- és felsőházának épülete. 1200 teremből áll, ezzel a világ egyik legnagyobb parlamentje. A jelenleg látható épület egy tűzvész után, 1834-1864-ig épült, de legrégebbi része, a Westminster Hall 1097-es. A parlament óratornya, a híres Big Ben London egyik legnépszerűbb látványosságának számít. A Parlament a Westminster- apátsággal együtt az UNESCO Világörökség részét képezi.
Eljutás: Jubilee metróvonal: Westminster megálló. Northern vonal: Enbankment megálló.
Belépőjegy (2009): Felnőtteknek: 12 Font. 16 éven aluli diákoknak: 9 Font.
Nyitva tartás: Változó,

Buckingham Palace / Palota

A Buckingham Palace a brit királyi család otthona. Az 1703-an épült palota eredetileg városházaként funkcionált, majd 1762-től III. György király rezidenciája lett. A hatalmas Buckingham Palace 661 egységéből a turisták számára 19 látogatható (2009-ben augusztus 1-től szeptember 27-ig). A kastély előtti téren megtekinthetjük a látványos őrségváltást, májustól júliusig mindennap fél 12-kor, míg más hónapokban minden másnap, ugyanebben az időpontban. A királyi palota a világ egyik legismertebb épülete, turistalátványosság-jellege mellett, fogadások, ebédek, vacsorák, és királyi kertipartik színhelye.
Eljutás: Legközelebbi metrómegállók: Victoria, St James's Park, Green Park
Belépőjegy (2009): Felnőtt jegyár 16,50 Font. 60 év felettieknek, és diákoknak 15 Font. 17 éven aluliaknak 9,50 Font. 5 éven aluliaknak ingyenes.
Nyitva tartás: A Buckingham Palace 2009-ben augusztus 1.-szeptember 27. között tart nyitva: 9:45-18:00 (utolsó belépés: 15:45).

British Museum

A British Museum a világ egyik legnagyobb történelmi múzeuma. Több, mint 13 millió kiállítási tárgyat számláló, a világ összes kontinenséről származó gyűjteménye bemutatja az emberiség történetét a kezdetektől napjainkig. A múzeumot 1753-ban alapították nagyrészt Sir Hans Sloane gyűjteményére alapozva. Sok angol múzeumhoz hasonlóan a British Museumba is ingyenes a belépés. A múzeum elképesztő mérete miatt (4 emeletes, 94 termes, és 54627 négyzetméter alapterületű) legalább 1 napos bejárást igényel.
Eljutás: A British Museum pár perces sétára található következő metrómegállóktól: Holborn, Tottenham Court Road, Russell Square, Goodge St
Belépőjegy: Ingyenes belépés
Nyitva tartás: 10:00-17:30

» ajánlatok megtekintése
 
 Esküvő és rendezvény:    Helyszínek    Rendezvény kellékek    Autók  
 Utazás:    Görögország    Törökország    Egyiptom    Tunézia    Olaszország    Belföld  
by xGraFiX